Konspiration!?

 
När Adobe Flash Player för hundriuntade gången kraschade så jag fick avsluta alla associerade program funderade jag på varför det ska vara så svårt att skapa ett felfritt program. Här är frukten av mina funderingar, läs och njut!

Jag kan ha snubblat över den största och märkligaste konspirationen genom tiderna! Tänk hur mycket programvara det finns i världen. Nästan varenda människa har någon form av programvara. Vi har sysslat med programmering i tjugotals år. Hur kommer det sig att kompetensen inom programmering inte nått så långt att vi har felfri programvara? Vad säger att det är omöjligt?

Man kan utbilda sig fritt via webben, programmering ingår som kurs i många skolor och det är väldigt öppet och oskyldigt. Lite för oskyldigt...

Tesen är som följer: programmerare undanhåller för icke-programmerare att felfri programvara är en möjlighet. Efter att man utbildat sig inom programmering tar ett hemligt samfund kontakt med en och antingen köper ens samarbete eller tystar en på annat sätt. Motivet till detta? Det finns enorma mängder pengar att tjäna på att sälja uppdateringar och "bättre versioner" (som i sig innehåller fel och öppnar marknaden för ytterligare versioner och uppdateringar). För att det här ska fungera måste den breda massan vara ovetande om deras affärsidé. När det är avklarat säljer deras varor sig själva. Eftersom man inte gömmer undan programmeringen utan till och med har den i skolan är det ingen som blir nyfiken och ställer frågor. Många tar kurserna som finns. Eftersom de blir tystade får ingen någonsin veta att denna organisation existerar. Logiska fakta pekar på att det finns en sådan typ av organisation, men det går inte säkert att veta utan att själv lära sig programmera. Men då förlorar man i sin tur all kredibilitet hos den här teorins anhängare. Det är ett olösligt problem, bara den kunskapshungrige får svar.

Jag tror att organisationen övervakar sidor som lär ut programmering och spårar besökare via IP för att sedan hacka sig in på deras datorer och ta reda på vad de vet. Om programmeraren har tillräckligt mycket kunskap för att utgöra ett hot rekryteras denne till organisationen. Bibliotek, bokhandlar och liknande behandlas på samma sätt.

Ytterligare bevis för denna teori är att det faktiskt finns programvara som aldrig krånglar. Det är inte något man tänker på, man vill ju att det ska fungera så man ser ingenting konstigt i det hela så länge som det fungerar. Det är när programvaran krånglar man undrar varför.

Organisationen måste ha stora delar av samhället med sig för att det här ska fungera. Men med tanke på vilken miljardindustri programmering är har de säkert medel att köpa tystnad, på ett eller annat sätt....

Jag litar inte på programmerare. Det borde du inte heller göra, kära läsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0